2015. május 13., szerda

2015 START

Újabb szezon jött el, új lehetőségekkel, új eseményekkel, versenyekkel.

Egy kis rövid összefoglaló a telemről:

Októberben kezdtem az alapozásomat, de elég hamar félbe is szakadt, egy térdsérülés miatt, így volt bő egy hónap kényszerpihenőm, maximum átmozgató edzésekkel. Nem volt valami jó ez az időszak...
December végétől kezdődött megint az edzés, szépen fejlődtem, a térdem már terhelhető volt, a következő nagy esemény az edző váltás volt. Eddig Baros Bálint írta az edzéseimet, de Ő sajnos eléggé kiszakadt a kerékpározásból, így éreztem, hogy váltanom kell. Ezúttal is köszönöm az elmúlt 5 évet, nagyon sokat köszönhetek Neked! Jött a lehetőség, hogy Buruczki Szilárd legyen az edzőm, így Ő is lett. Szerintem jó választás volt, hiszen mögötte elég nagy karrier van, tapasztalatból nem lesz hiány.
Csapatom maradt a Mesterbike team, és tőlük kaptam életem eddigi legjobb bringáját.
TÁDÁMMM: 


Természetesen a gyári setupból pár dolog automatikusan cserélődött. Például a gumik, amiket idén is a Pacific Cycles szállítja számomra. A Continental gumikkal remélem idén is ugyanúgy fogok járni mint tavaly (zéró defekt).

Első versenyem Salgótarjánban volt, ahol egy C2-es xco futamon álltam rajthoz. Rögtön mély víz. Ezt a versenyt annyira nem éreztem magaménak, főleg hogy fél körnél ki is esett a jobb szememből a kontaktlencsém. Ez mondhatni meghatározta a versenyemet. Fél szemmel alig láttam valamit, így körhátránnyal tudtam csak befejezni a versenyt.


A következő versenyem a vértesi xco magyar kupa volt. A verseny hetéről annyit jegyeznék meg, hogy hétfőtől csütörtökig érettségiztem. Ez nem volt valami ideális, de ez van. Ettől függetlenül a hét második felében már jól mentek az edzések, ez adott egy kis magabiztosságot.
Az első köröm nem sikerült olyan jól, utána azt éreztem, hogy körről körre gyorsulok. Ez csak érzés volt, mert utólag a köridők nem ezt mutatták... A 3 körben mégis sikerült utolérnem Zsombort, ezzel kicsit meg is leptem magam, főleg hogy rögtön el is mentem mellette. A 4. körben pedig már egy nagyobb nevet is megfogtam, Szalay Peti személyében. Neki is rögtön el tudtam menni. Látszott rajta, hogy el van készülve. A 7 körből az utolsó két köröm pedig már nekem is megrogyós lett, kezdte enni a görcs a lábamat, úgyhogy vissza is fogtam magam. Csak arra figyeltem, hogy senki ne érjen fel rám.


Sikerült is egyedül maradni, így megszereztem az idei első dobogómat.


A verseny közben az új Crono Extrema 2 cipőmet használtam, amit pár hete szereztem be. Nagyon király cipő, jó könnyű, és teljesen merev. A damilos rendszer pedig a legjobb. Köszönöm a Velossimo-nak a kedvezményes vásárlást. 

Így utólag azt gondolom, hogy ezzel a 3. hellyel elégedettnek kell lennem egy érettségi hét végén. Úgyhogy örülök is neki, de ennél idén azért jóval gyorsabban szeretnék közlekedni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése